Gemeente Meise ?
Aanbevelen Bookmark Contacteer Welkom op de website van de Gemeente Meise

U bent hier: Cultuur / Cultuurraad / Verenigingen / Muziek

Koninklijke Fanfare De Eendracht Westrode
Deze fanfare (ongeveer 40 muzikanten) oefent in de zaal De Eendracht te Westrode. De vereniging heeft ook een majorette- en slagwerkafdeling
contact: Dirk Van Borm, J. Hammeneckerstraat 4 - 052/30 28 30

Koninklijke Fanfare St. Cecilia
De Koninklijke fanfare "Sinte Cecilia" werd te Wolvertem gesticht op 25 april 1836 onder de hoge bescherming van Prins van Thurn en Taxis, van Baron van der Linden d'Hoogvorst, burgemeester van Wolvertem en Meise, een van de stichters van de Belgische onafhankelijkheid in 1830, van Messire François D'Opdorp en van burggraaf de Spoelbergh, die de erevoorzitters waren.
Het doel van de Koninklijke Fanfare is om aan een breed spectrum van muzikanten de kans te geven om hun hobby in groep en in een vriendschappelijke sfeer te beoefenen. De vereniging hoort bij de oudste muziekverenigingen van België en heeft sinds haar oprichting een belangrijke bijdrage geleverd aan de culturele ontwikkeling van Wolvertem en Meise. Naast de muzikale opdracht biedt de verenigigen ook de mogelijkheid aan het verenigingsleven te Wolvertem om tegen zeer voordelige huurprijzen gebruik te maken van de Sint Ceciliafeestzaal in de Oppemstraat. De bouw van de feestzaal in 1970 vormden één van de hoogtepunten in de geschiedenis van de vereniging. Fanfaremuziek is een vorm van volksmuziek die niet altijd de erkenning krijgt die ze verdient, toch is het een muziekgenre dat toegankelijk is voor iedereen. Iedere blaasmuzikant die graag in groep muziek speelt is welkom op maandagavond om 20.00 uur.
adres: Oppemstraat 31 - 1861 Wolvertem
e-mailadres: Thomas.jos@telenet.be
website: http://www.ceciliawolvertem.be/

Rallye Westrode
Deze jachthoorngroep houdt elke donderdag repetitie vanaf 20U30 in zaal De Eendracht te Westrode. Ze probeert de Franse jachthoorntraditie in stand te houden. De groep luistert misvieringen, Sint-Hubertusvieringen, jachten, paardenwijdingen,… op in binnen- en buitenland.
Info: Rudy Buggenhout, Patatestraat 42a - 052/31 12 48 - www.rallyewestrode.be

Kunstspectrum Meise
Organiseert klassieke concerten in samenwerking met de Akademie voor Muzische kunsten en De Muze van Meise
Info: Janpieter Biesemans, Kraaienbroeklaan 28- 02/269 62 42

Cometic vzw
Info: Eveline Van den Hout, Kapellelaan 124 - 02/269 62 44