Gemeente Meise ?
Aanbevelen Bookmark Contacteer Welkom op de website van de Gemeente Meise

U bent hier: Cultuur

Cultuurraad
Ruimten voor cultuur
Cultuurbeleid
Literaire uitgaven
Cultuurnieuwsbrieven
RetroRoute
De slimste gemeente van Vlaanderen
Subsidiereglement
Huldiging cultuurlaureaten
de Meisekes
www.meerovermeise.be
Cultuur op sociale media
Beiaard
Nieuwsbrieven Erfgoed Berla
Beiaardconcerten en beiaardbespelingen

Bijeenkomst kinderen en cultuur op woensdag 26 november om 19u in de Bib van Meise

Kinderen en cultuur: de link lijkt misschien evident maar toch dringt de waarde van cultuur voor kinderen niet altijd volledig door. Culturele (doe-)ervaringen zijn van groot belang voor de zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Jong geleerd, oud gedaan, geldt ook hier. Ook in onze gemeente wordt er al jaren gewerkt rond Kindercultuur. Met heel veel enthousiasme en succes. Toch vragen we ons regelmatig af of we wel àlle kinderen bereiken; want elk kind heeft toch recht op cultuur? En of ons aanbod wel aangepast is; want weten we wel wat kinderen écht willen of nodig hebben? Wat kan er misschien anders of beter? De gemeente Meise kreeg van de provincie Vlaams-Brabant de kans om een traject op te starten rond de vragen die hierboven gesteld worden. Finaal doel is om van onze gemeente een plek te maken waar kinderen en cultuur in één woord worden genoemd.

Er ligt dus een boeiende denkoefening op tafel! Wij zijn er van overtuigd dat deze vragen niet enkel door de gemeentelijke jeugd- en cultuurdienst beantwoord kunnen worden maar door alle mensen en organisaties in onze gemeente die bezig zijn met kinderen en/of cultuur. (Groot)ouders, leerkrachten, vrijwilligers, monitoren, en andere geïnteresseerden.

Op woensdag 26 november nodigen we iedereen graag uit in de leeszaal van de bibliotheek, Brusselsesteenweg 44 bus 1 te Meise om samen met ons en anderen ideeën uit te wisselen over dit thema op een leuke en ontspannen manier. De inlooptijd start om 19u, we beginnen om 19u30 en we eindigen om 22u30. Gelieve je aanwezigheid te bevestigen via e-mail voor vrijdag 21 november via cultuur@meise.be. Tot dan!